Çalışma Saatleri: 08:00 - 23:59
+90 538 417 40 48 Çalışma Saatleri : 08:00 - 23:00
Mavinin Elli Tonu: Kaputaş Plajı
Mavinin Elli Tonu: Kaputaş Plajı

Uluslararası “El Değmemiş Doğa Harikası Plajlar” listesine adını yazdıran Kaputaş, yalnız Türkiye’nin değil, dünyanın da simge plajlarından biri. Bir zamanlar coşkun bir nehrin çağıldadığı kanyonun mirası, vadi tabanından gelen yer altı sularının denizle buluşmasıyla hayat bulan Kaputaş Plajı, emsalsiz rengini bileşenlerindeki minerallere, serinliğini ise dip sularına borçlu. Tertemiz doğası ve özel coğrafyası ile de birinci dereceden sit alanı. Ve tabii mavi bayraklı!

Kaş-Kalkan yolu üzerinde seyrediyorsanız ve aklınız Kaputaş için söylenenlerle çelindiyse adres arayıp sormanıza gerek yok. Zira bu güzelliği kaçırmanıza imkan yok; ayrıca ilk bakışta buranın anlatıla anlatıla bitirilemeyen meşhur Kaputaş Plajı olduğunu anlayacaksınız. Hayatınız boyunca hiç olmazsa onlarca kez Türkiye turizm kataloglarında, posterlerinde, takvim yaprakları üzerinde görmüş olduğunuzu fark edeceğiniz bu güzellik, güzel olan her şey gibi biraz meşakkatli. Kuşbakışı bir aşkla sizi cezbettikten sonra kendisine ulaşabilmeniz için 187 basamaklık bir yolculuğu şart koşan bu nazlı güzel için inanın bu kadarcık zorluğu göze almaya değer.

Kaputaş Plajı Giriş Ücreti 

Aklınız çelindi, basamakları da göze aldınız. Asıl zorluk bundan sonrasında başlıyor: Aracınızı park etmek. Sabahın çok erken saatlerinde gelmediyseniz burada kolay park yeri bulmanız mucizeyle eşdeğer. Yol boyunca sıralanan araçlardan birinin çıkmasını beklemekten başka şansınız açıkçası pek yok. Ancak bu etabı da atlatırsanız, hafızanızda asla unutamayacağınız bir maceraya yer açmaya hazırlanın. Cennetin keşfi başlıyor!

Mavi Bayraklı Kaputaş Plajı Kaş Belediyesi tarafından işletiliyor. Bu nedenle de giriş ücretsiz. Plajda yine Belediye’nin işlettiği bir kafe-restoran bulunuyor. Oldukça makul fiyatlarla içecekler ve hafif atıştırmalık yiyecekler sunan tesisten şezlong ve şemsiye de kiralanabiliyor. Zaten kendi şemsiyenizi getirmediyseniz kavurucu Akdeniz sıcağında Kaputaş’ın keyfini uzun uzadıya çıkarabilmeniz oldukça zor.

Adrenalin Dolu Bir Güzellik! 

Peki Kaputaş Plajı’nın keyfini en güzel nasıl çıkarırsınız? Her şeyden önce Kaputaş’ın tehlikeli bir güzel olduğunu bilmenizde fayda var. Yılın 365 günü turkuaz rengini koruyan, ancak yıl boyunca, hatta gün içerisinde defalarca renk tonları değişen, hatta turkuaza adını verdiği rivayet edilen denizi gözünüze ne kadar cazip görünürse görünsün, tedbiri elden bırakmamalısınız.

Hızla derinleşen zemin yapısı sebebiyle özellikle çocuklar ve iyi yüzme bilmeyenler için oldukça tehlikeli olabilen Kaputaş denizinin tadını çıkarmanın en ideal yolu fazla açılmamak ve kıyıya paralel şekilde yüzmek. Zaten 8-10 metre açıldıktan sonra bir anda derin laciverte dönen deniz, ulaştığı derinlik hakkında fikir verecek. Kumlar ve minik çakıllardan oluşan sahilde güneşlenmenin tadını çıkarmak, soğuk kaynak suları tazeliğinde serinlemek ve kıyıya vuran dalgaların bembeyaz köpüklerinde yıkanmak Kaputaş Plajı’nda ideal bir günü özetliyor.

Akdeniz Foklarının Diyarı 

Biraz daha maceracı olanlar için yalnızca 1 km uzaklıktaki Mavi Mağara –nam-ı diğer Fosforlu Mağara- bölgedeki çok sayıda deniz mağarasından en bilineni. Yakın zamana kadar tekne ile ulaşım sağlanarak gezilebilen mağara, vaktiyle Akdeniz foklarına ev sahipliği yaparmış. Bugün ise koruma altına alındığı için organize gezilere izin verilmiyor. Zaten karayolu ile de ulaşımı bulunmuyor.

Kaputaş yalnız foklar için değil, deniz kaplumbağaları için de bir cennet. Tıpkı Çıralı gibi Kaputaş Plajı da bu sevimli canlılara yuva olduğu için ziyaret saatleri sabah 8 ile akşam 17 ile sınırlı.

Kaputaş Plajı'na Nasıl Giderim?

Başta da bahsettiğimiz gibi, Kaş-Kalkan yolu üzerinde giderken Kaputaş Plajı’nı gözden kaçırma ihtimaliniz yok. Kaş’a 20 km, Kalkan’a ise yalnızca 4 km mesafede konumlanan plaja ulaşmanın en kolay yolu Kaş merkezden Kalkan’a doğru hareket eden minibüslere binmek. Dönüşte de aynı minibüslerle Kalkan’a kısa sürede ulaşabilirsiniz. Bu sayede park sıkıntısından da kurtulmuş olacağınızı hatırlatalım.

Kaputaş Plajı teknik olarak Antalya’da olsa da Fethiye’ye daha da yakın. Dolayısıyla çoğu ziyaretçi Fethiye’den buraya 1 saatlik otomobil yolculuğu ile kolayca ulaşabiliyor. Antalya merkeze olan mesafe bu mesafenin iki katı kadar olsa da, yolun oldukça virajlı olması sebebiyle yolculuk süresi 3 saati buluyor. Dolayısı ile konaklama ve ziyaret planlarınızı yaparken hazırlıklı olmalısınız.

 

Kaputaş'ta Nerede Kalınır? 

Kaputaş gibi bir cenneti tatil planınıza dahil ediyorsanız seyahatinizin geri kalanında neler yapmayı, nereleri gezip görmeyi istediğinize karar vererek konaklama seçeneklerini araştırmaya başlamalısınız. Kaputaş Plajı’nı ziyaret etmek kuşkusuz Kaş ve Kalkan bölgesinde kalan gezginler için çok daha kolay. Ancak seyahat planlarınızda daha farklı destinasyonlar da varsa, tercihinize göre Kemer, Fethiye, hatta Antalya genelinde de konaklama alternatiflerini araştırabilirsiniz.

Her nerede konaklamayı seçiyor olursanız olun, rahat, konforlu ve kapsamlı bir tatil için en iyi tercihiniz TATİLİMDEN olacak. Hemen gözünüz korkmasın – kalabalık bir aile veya arkadaş grubu da olsanız, yalnızca eşinizle de seyahat ediyor da olsanız size uygun bir villa seçeneği mutlaka var. Üstelik günlük, haftalık ve aylık kiralama seçenekleri ile tatil planınıza ve bütçenize en uygun seçeneklerle! Bunun için tek yapmanız gereken www.tatilimden.com ' u ziyaret etmek. Bundan sonrası çocuk oyuncağı! Seyahate çıkacağınız grup sayısını, bütçenizi, yaşam tarzınızı ve beklentilerinizi girerek yüzlerce villa seçeneği arasından size en uygun olanları görüntüleyebilir, yüzde yüz geri ödeme güvencesi ile kiralayıp tatilinizin tadını çıkartabilirsiniz.

WhatsApp Destek! Whatsapp
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
MüsaitMüsait
DoluDolu
Ödeme BekliyorÖdeme Bekliyor
Giriş-ÇıkışGiriş-Çıkış
Özellik Özellik
Genel Özellikler
Mutfak Bilgileri
Salon Bilgileri
Havuz Bahçe Bilgileri
Şömine
Özel Bahçeli
Full Eşyalı ve Mobilyalı
Isıtmalı Havuz
İnternet Bağlantısı
Jakuzi
Balkon/Deck/Teras
İç Mekan Havuz
Otopark / Park Yeri
Yatak Sayıları
Manzara
Deniz
Dağ
Şehir
Doğa
Bluetooth Ses Sistemi
Engelli Dostu
Sıradışı Mimari
Sauna
Buhar Banyosu
Bebek Yatağı
Özel Havuz